Promoot Bewustindekinderopvang.nl Blog

preventie wiegendood

Bewustindekinderopvang nieuwsbrief   |   Nummer 14  |   Mei 2017

De temperatuur stijgt en de (winter)slaapzakken worden te warm. Waar let je nog meer op naast de slaapkamer temperatuur? In deze nieuwsbrief aandacht voor het onderwerp Veilig Slapen. En.. een kennis test!

Werk jij zelf niet op de babygroep maar een vriend(in) of collega van jou wel? Stuur deze nieuwsbrief gerust door.

Kans op wiegendood

De kans op wiegendood in de kinderopvang is nog steeds verhoogd ten opzichte van thuis volgens de Landelijke werkgroep Wiegendood. De werkgroep adviseert ouders om de overgang van thuis naar de kinderopvang minder stressvol te maken voor hun baby en stimuleert daarnaast de pedagogisch medewerkers om gebruik te maken van het protocol Veilig Slapen. Afgelopen herfst publiceerde Kinderopvangtotaal hierover dit artikel.

Kennis testen?

Wil je meer weten over het protocol voor de kinderopvang? Bekijk de site van het NCJ door hier te klikken. Wil je weten hoe het met jouw kennis staat op dit gebied? Test jezelf zo vaak als je wilt hier!

Landelijk Samenwerking Afspraak (LSA)

Kinderopvangtotaal heeft in april aandacht besteed aan preventie van wiegendood. De LSA geeft aanbevelingen voor professionals en moet voorkomen dat aandacht voor het onderwerp verslapt. Heb je een account? Klik dan hier voor het artikel.

Wie zijn wij?

Via de site bewustindekinderopvang.nl willen we de medewerkers ondersteunen in het bewust en beleidsgericht werken. Wil je meer over ons weten? Klik hier.

Via deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de verschillende toetsen en ontwikkelingen op de site Bewustindekinderopvang.nl.

Ben je nog niet aangemeld voor deze nieuwsbrief? Meld je hier aan en ontvang deze maandelijkse update!

Heb je een idee?

Bewustindekinderopvang is continu in ontwikkeling. Heb jij een idee voor een nieuw toetsonderwerp? Mail dan naar info@bewustindekinderopvang.nl


Hoe bewust zijn wij?

Wil je namens jouw team of namens de organisatie meer inzicht in de vraag ‘hoe bewust zijn wij?'. Bewustindekinderopvang.nl biedt nu de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de kennis van bepaalde protocollen (zie hier) van meerdere medewerkers in de kinderopvang. Aan de hand van een rapportage krijgen jullie inzicht in de stand van zaken en wordt er advies gegeven voor verbetering. Interesse? Stuur gerust een mail voor een voorstel.

Promoot Bewustindekinderopvang.nl Blog