Promoot Bewustindekinderopvang.nl Blog

Nieuwsbrief Sept 2017

Bewustindekinderopvang nieuwsbrief   |   Nummer 15  |   Sept 2017

Wist je dat de jaarlijks verplichte RI komt te vervallen? Daarvoor in de plaats komt er het veiligheids-en gezondheidsbeleid. Het beleid betreft o.a. een beschrijving over hoe je juist kinderen leert omgaan met kleine risico's. Kinderopvangtotaal besteed aandacht aan dit beleid in hun blog. Ben je benieuwd, klik hier. Wil je meer weten over deze of andere wijzigingen klik dan hier of ga naar www.veranderingenkinderopvang.nl.

Ben jij beleidsschrijver? Veiligheid.nl komt met een format voor dit beleid. Klik hier voor meer informatie! Stuur deze brief gerust door aan collega beleidsschrijvers!

Veilig slapen was het thema van onze vorige nieuwsbrief. Jullie hebben massaal de toegevoegde toets gemaakt! Voor degene die meer willen en ook deze herfst met dit thema aan de slag willen brengen we nu een andere toets online! Weet jij bijvoorbeeld hoeveel keer buikligging de kans op wiegendood vergroot? Klik hier voor de toets.

Week tegen kindermishandeling 20 tm 26 november!
In de Week tegen Kindermishandeling kunnen organisaties door het hele land allerlei activiteiten binnen het thema kindermishandeling en seksueel misbruik organiseren.

Het Nederlands Jeugdinstituut en Movisie hebben het stokje overgenomen van de Taskforce en nemen als de nieuwe organisatoren van de Week het stokje over.

Wil je ook een activiteit organiseren in de Week tegen Kindermishandeling? Meld je hier aan.

Voorafgaand aan de Week tegen Kindermishandeling nu online BSO toets! Klik hier voor de toets.

Uitgebreide kennischeck?
Bewustindekinderopvang.nl zet zich in om de de kennis van de meldcode te bevorderen. Wil jij met jouw organisatie meedoen met een uitgebreide kennis check? Je kunt tm 10 november een mail sturen voor een vrijblijvend voorstel.

Heb je een idee?
Bewustindekinderopvang is continu in ontwikkeling. Heb jij een idee voor een nieuw toetsonderwerp? Mail dan naar info@bewustindekinderopvang.nl

Aanmelden nieuwsbrief?

Wil je deze brief in je mail ontvangen? Meld je dan hier aan.

 

 

Promoot Bewustindekinderopvang.nl Blog